• Գլխավոր
  • Մեր մասին
  • Բաժանմունքներ
    • Ախտորոշման և էքսիմեր-լազերային վիրաբուժության
    • Մանկական բաժանմունք
    • Անոթային պաթոլոգիայի բաժանմունք
    • Աչքի բորբոքային հիվանդությունների բաժանմունք
    • Գլաուկոմայի բաժանմունք
    • Վնասված քաբանական բաժանմունք
    • Աչքի պլաստիկայի և նեյրո-օֆթալմոլոգիայի բաժանմունք
  • Մեդիա
  • Ծառայություններ
  • Նորություններ
  • Հետադարձ կապ
S. Malayan's Eye Center
hy
  • ru
  • en

«Չոր աչք» համախտանիշի ժամանակ Օմեգա 3 ճարպաթթվի օգտագործման արդյունավետությունը

«Աչքի չորությունը» կամ «չոր աչք» համախտանիշը առաջացանում է կա՛մ ցածր արցունքարտադրություն, կա՛մ արցունքի բարձր գոլորշիացում:

Արցունքն անհրաժեշտ է աչքին առողջ մնալու և հստակ տեսողություն ապահովելու համար:

«Չոր աչքը» հանդիսանում է լայն տարածում ունեցող խնդիր հատկապես 40 տարեկանից բարձր մարդկանց, հատկապես գրասենյականին աշխատողների շրջանում:

Ինչպես ցույց են տվել վերջին հետազոտությունները, Օմեգա 3 ճարպային թթուների օգտագործումը 30 օրերի ընթացքում զգալիորեն թուլացնում է չոր աչքի սինդրոմը:

Թեհրանի բժշկական համալսարանի բժիշկ Հալեխ Կանգարինը հայտնաբերել է, որ Օմեգա 3 ճարպաթթուն թուլացնում է արցունքի գոլորշիացումը և նպաստում է արցունքարտադրությանը: Ինչպես նշել է հետազոտողը, չոր աչքի համախտանիշը բավական հաճախ է հանդիպում, ինչը նկատելի կերպով ազդում է կյանքի որակի վրա:

Այս սինդրոմի բուժման բոլոր ժամանակակից մեթոդները ունեն իրենց թերությունները՝ արհեստական արցունք կաթիլների օգնությամբ ստացված արդյունը՝ կարճաժամկետ է, իսկ աչքի թերապիան, որը տեղի է ունենում աչքի կաթիլներով իր սեփական շիճուկի վրա և լակրիմալ ջրանցքի օկլացման միջոցով, կարող են հանգեցնել բարդությունների: Այս պարագայում ճարպաթթուներով սննդակարգը հարստացնելը կարող է բարելավել չոր աչքի ախտանիշները: Դա միաժամանակ վերաբերում է ոչ միայն սննդամթերքին, այլ նաև հենց բուն Օմեգա 3 ճարպաթթվի օգտագործմանը հավելանյութերի միջոցով:

26.12.2018

Նորություններ

Տեղեկատու հեռախոս

+374 10 34 49 44

+374 10 34 35 10

Հերթապահ Բժիշկ

+374 10 35 44 11

վիրաբուժության բաժանմունք

+374 12 35 49 81

Ս.Վ. Մալայանի անվան ակնաբուժական կենտրոն . © 2020․ Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են․